Vi glæder os til at byde dit barn velkommen i din aarhusianske folkeskole. Glæder dit barn sig også lige så meget som Anton og hans kammerater?

 

Er dit barn på vej i skole? Besøg din lokale skoles hjemmeside og læs mere om, hvorfor det er et rart sted at være og lære. Du finder din nærmeste skole på kortet.

Allerede i børnehaven begynder dit barn at gøre sig klar til skolelivet. Derfor samarbejder pædagogerne i børnehaven med dig og skolen om, at dit barn får en tryg og glidende skolestart.

Er du i tvivl, om dit barn er klar til at starte i skole, er du altid velkommen til at tale med os eller dit barns børnehave.

Læs mere om skolestart på aarhus.dk

Her er et par eksempler på, hvordan vi forbereder de kommende 0. klasser på en ny hverdag i skole.

På skolejagt i Beder

I Beder bliver børn og forældre klædt godt på til skolestart ved at gå på skattejagt i området. Børnene møder de voksne og lærer skolen bedre at kende gennem små videoer og opgaver.

Se, hvordan det gik, da Oscar og hans mor gik på skolejagt.

 

Musical gør overgangen tryg og rar

I Gl. Egå Børnehus er det en fast tradition, at de store børnehavebørn laver en musical med 0. klasserne på Sølystskolen.

Med sang, dans og kostumer får børnene en fælles oplevelse - og et nyt fællesskab på tværs af børnehave og skole.

I foråret 2020 lurede corona i kulissen, og derfor var musicalen virtuel. 

Alligevel blev resultatet stjernegodt. Se bare her.

 

Ellebogen bygger bro

I Ellevang Dagtilbud er ’Ellebogen’ med til at bygge bro mellem børnehave og skole.

Ellebogen er en opgavebog fyldt med sange og lege, som børnene får allerede i børnehaven. Når de starter i skole efter sommerferien, er bogen med i skoletasken, så de har noget de kender og er trygge ved.