Grønt flag over Beder Skole
Små og store stemte i, da flaget blev fejret med en sang og en grøn bølge med løftede arme gennem hele skolegården, mens rådmand for Børn og Unge Thomas Medom roste børnene for at tage vare på vores jord.
I er fremtidens grønne borgere. I kommer alle til tage del i den grønne omstilling. I er allerede godt på vej med jeres viden om og fokus på bæredygtighed. Når I tager initiativer til at gøre noget godt for naturen og miljøet, gør I en meget vigtig indsats. Idet Beder Skole har grønt flag, er I med i den flok af 67.000 skoler i Europa, som gør en forskel for miljøet ved at undervise i bæredygtighed
10 elever fra Beder Skoles Miljøråd flankerede rådmanden, mens han hejste Det Grønne Flag. Miljørådet er det bærende element i Beder Skoles arbejde med undervisning i bæredygtighed. I 2018 var fokus på energi, og skolen afholdt en miljødag, hvor strømmen var slukket hele dagen. Ingen computere, intet lys på toiletterne, ingen lune retter i kantinen. Ved at undvære strøm en hel dag har eleverne mærket på egen krop, hvor meget vi bruger elektriske apparater og er blevet mere opmærksomme på, hvordan vi sparer på strømmen.
”Det er super vigtigt, vi alle får mere viden om, hvordan vi i hverdagen kan leve bæredygtigt. På Beder Skole gør I det ikke bare med ord - men også i handling. I har mærket på egen krop, hvor ofte vi bruger strøm og elektronik. Faktisk er det blevet en tradition på Beder Skole at afholde en fælles miljødag. Det er dejligt at høre, at I opbygger traditioner om, at gøre noget godt for naturen. At I bliver ved og ikke bare tænker: ”Nu er emnet bæredygtighed overstået”,” lød det fra rådmand Thomas Medom.
Samtidig har nogle klasser fra Beder Skole været på sejltur i en vindmøllepark, mens andre har besøgt Energi Museet. Forældre har været inviteret til informationsaften, hvor temaet var ’VORES MADVANER’ - en opfordring til at spise mindre kød, fordi produktion af kød belaster miljøet mere end grøntsager.
Louise Ugilt Jensen, lærer i miljørådet fortæller, at eleverne ofte spørger: ”Hvornår er der møde i miljørådet igen?” Det gør de, fordi de oplever, at arbejdet i miljørådet er relevant, og børnene er meget engagerede i miljøindsatsen. Louise siger om Friluftsrådets Grøn Flag-Grøn Skole-ordning, at det mest geniale netop er at oprette et miljøråd. I Beder Skoles miljøråd deltager ud over de cirka 20 elever, én fra ledelsen, teknisk serviceleder og tre lærere.
Hvad er Grønt Flag?
’Grønt Flag, Grøn Skole’ er et miljøundervisningsprogram for bæredygtig udvikling. Det Grønne Flag er med til at give din skole en synlig grøn profil, og er undervisning, som gør en forskel. Målet er at bidrage til, at børn og unge bliver aktive medborgere, der kan tage hånd om vores natur og miljø.