Vi glæder os til at byde dit barn velkommen i din aarhusianske folkeskole. Glæder dit barn sig også lige så meget som Anton og hans kammerater?

 

Er dit barn på vej i skole? Besøg din lokale skoles hjemmeside og læs mere om, hvorfor det er et rart sted at være og lære. Du finder din nærmeste skole på kortet.

Faktisk gør dit barn sig allerede klar til skolelivet i børnehaven. De voksne i børnehaven samarbejder med dig og skolen om at sikre, at dit barn kan føle sig tryg ved at skulle starte i skole og har lært de ting, det kræver.

Vi forstår godt, at overgangen mellem børnehave og skole kan være en stor mundfuld for nogle børn. Derfor gør vi vores bedste for at gøre overgangen så tryg og rar som muligt. På alle folkeskoler i Aarhus tager vi udgangspunkt i, at børn er forskellige og lærer på forskellige måder. Derfor tilrettelægger vi undervisningen, så der er plads til, at dit barn lærer og udvikler sig på lige fod med sine klassekammerater.

Hvis du er i tvivl, om dit barn er klar til at starte i skole, er du altid velkommen til at tale med os og dit barns børnehave om det.

Læs mere om skolestart på aarhus.dk

I Beder inviterer skolen de nye skolebørn og deres forældre på Beder Skolejagt. Det er en digital skattejagt rundt i lokalområdet, hvor familierne kan gå på opdagelse i skolens hverdag og møde de voksne, der står klar til at tage godt imod dem til august.

Beder Skolejagt er bare ét eksempel ud af mange på, hvordan folkeskolerne i Aarhus arbejder for en overgang fra børnehave til skole. Så det er rart og trygt for både børn og forældre.

Overgangen fra børnehave til skole kan godt blive god, selvom corona lurer i kulissen.

I Egå laver de kommende skolebørn i Gl. Egå Børnehus og eleverne 0. klasse på Sølystskolen sammen en virtuel musical.

Med sang, dans og kostumer får børnene en fælles oplevelse - og et nyt fællesskab på tværs af børnehaven og skolen.

Resultatet er blevet stjernegodt og vakte stor begejstring hos både børnehave- og skolebørn.

Se video på Facebook