Vi glæder os til at byde dit barn velkommen i din aarhusianske folkeskole. Glæder dit barn sig også lige så meget som Anton og hans kammerater?

 

Er dit barn på vej i skole? Besøg din lokale skoles hjemmeside og læs mere om, hvorfor det er et rart sted at være og lære. Du finder din nærmeste skole på kortet.

Faktisk gør dit barn sig allerede klar til skolelivet i børnehaven. De voksne i børnehaven samarbejder med dig og skolen om at sikre, at dit barn kan føle sig tryg ved at skulle starte i skole og har lært de ting, det kræver.

Vi forstår godt, at overgangen mellem børnehave og skole kan være en stor mundfuld for nogle børn. Derfor gør vi vores bedste for at gøre overgangen så tryg og rar som muligt. På alle folkeskoler i Aarhus tager vi udgangspunkt i, at børn er forskellige og lærer på forskellige måder. Derfor tilrettelægger vi undervisningen, så der er plads til, at dit barn lærer og udvikler sig på lige fod med sine klassekammerater.

Hvis du er i tvivl, om dit barn er klar til at starte i skole, er du altid velkommen til at tale med os og dit barns børnehave om det.

Læs mere om skolestart på aarhus.dk

I Beder bliver børn og forældre klædt godt på til skolestart ved at gå på skattejagt i lokalområdet. Gennem små opgaver og videoer lærer de skolen bedre at kende. Hør skoleleder Lars Lykkegaard fortælle mere om skattejagten.

I Ellevang Dagtilbud bruger pædagoger og lærere Ellebogen til at skabe en god overgang mellem børnehave og skole.

Ellebogen er en opgavebog fyldt med sange og lege, som børnene allerede får i børnehaven. Når de starter i skole efter sommerferien, er bogen med i skoletasken. Så har de noget med sig, de kender og er trygge ved.

Bogen indeholder også information og forslag til gode snakke om, hvad overgangen fra børnehave til skole betyder.